Skapa en sajt


English flag In English

Steg 1

Klicka på fliken Min arbetsyta och Skapa eller ändra sajter i vänstermenyn. Klicka därefter på Ny sajt.

create_site_01_sv.png

Steg 2

Välj om du vill skapa en kurssajt eller en projektsajt. Skillnaden mellan en kurssajt och en projektsajt är att en kurssajt kan ställas in på så vis att studenter som är registrerade på en specifik kurs i LADOK importeras automatiskt in på sajten. På båda varianter kan man dock lägga till deltagare manuellt. Endast anställda (som är anslutna till en institution) kan skapa en kurssajt medans både anställda och studenter kan skapa projektsajter.

create_site_02_sv.png

Steg 3

Om du valt projektsajt i steg 2 kan du hoppa över steg 3 & 4.

Välj vilken termin som kursen ska ges. Denna inställning avgör vilka LADOK-deltagarlistor du kan importera till sajten. OBS! Du kan inte ändra detta val i efterhand. Om du har råkat skapa sajten med fel termin behöver du antingen skapa en ny sajt, eller kontakta helpdesk för att ändra terminsbeteckningen.

Välj också din institution om du är registrerad på mer än en.

create_site_03_sv.png

Steg 4

Leta upp korrekt deltagarlista med hjälp av kurskod och/eller kurstillfälleskod. Markera kryssrutan längst till vänster.

create_site_04_sv.png

Scrolla därefter längst ner i listan och klicka på Fortsätt.

create_site_05_sv.png

Steg 5

Ge sajten ett namn och skriv in en beskrivning av sajten i den stora textrutan.

create_site_06_sv.png

Steg 6

Om du skapar sajten åt någon annan kan du ändra uppgifter för kontaktperson. Klicka på Fortsätt.

create_site_07_sv.png

Steg 7

Välj vilka verktyg du vill använda på sajten. Om du är osäker på vad varje verktyg kan användas till kan du läsa en kortfattad beskrivning av dem under Information om verktyg i Mondohjälpen.

create_site_08_sv.png

Här har du också möjlighet att välja om du vill importera material från dina andra sajter till den nya sajten. Om du vill importera från andra sajter väljer du Ja, från följande sajter och därefter från vilka av dina sajter du vill importera material från. Läs mer om hur importverktyget fungerar.

create_site_09_sv.png

Steg 8

Välj vem som ska ha åtkomst till din sajt. Standardinställningen är att den publiceras vid skapandet och att den endast är tillgänglig för personer du lägger till manuellt på sajten. Om du lagt till en LADOK-deltagarlista kommer registrerade studenter automatiskt att få tillgång till sajten.

Om du har för avsikt att förbereda sajten och vill arbeta med den i lugn och ro innan du släpper in studenter på den kan du istället välja att lämna den opublicerad. Då behöver du vid ett senare tillfälle gå in i sajtens sajtadministration och publicera den via menyvalet Redigera tillgänglighet.

Det nedersta alternativet Medlemskap på sajten erhålls genom en autojoin-länk… erbjuder dig möjlighet att låta personer själva göra sig till medlemmar på sajten genom att klicka på en specifik länk. Detta kan vara praktiskt i situationer där du t.ex. vill att studenterna själva ska välja mellan några olika underkurser.

Klicka på Fortsätt längst nere på sidan.

create_site_10_sv.png

Steg 9

Klicka på Skapa sajt.

create_site_11_sv.png

Nu är sajten klar och bör dyka upp som en flik, eller under Mina aktiva sajter.