Extern webbplats


English flag In English

Vad är Extern webbplats till för?

Med hjälp av detta verktyg kan du skapa länkar till interna webbplatser på SU. Varje länk du skapar lägger sig i vänstermenyn i Mondo. Du kan välja om den ska öppnas inne i Mondo eller i ett nytt webbläsarfönster.

Tips på användning

Om du har någon eller några viktiga webbplatser, som är av stor vikt för kursdeltagare, kan det vara av värde att dessa görs lättillgängliga på detta viset via vänstermenyn. Exempel på en sådan länk skulle kunna vara en länk till institutionens hemsida.

Tänk på det här

  • OBS! Du kan endast länka till webbplatser inom SU. Addressen måste inledas med "https://" (istället för det mer vanliga "http://".
  • Många föredrar en länk till sajten snarare än att få den inbakad i Mondo.
  • Om du har många länkar du vill ha med kan det vara mer lämpligt att lägga dem i en separat mapp i verktyget Filsamling för att inte göra vänstermenyn för lång.
  • När du lägger till en extern webbplats via "Sajtadministration" -> Lägg till/ta bort verktyg, har du inte tillgång till alla inställningsmöjligheter. För att låta webbplatsen visas i ett nytt webbläsarfönster, samt ställa in storleken på den, behöver du göra detta under "inställningar" efter att du lagt till den i vänstermenyn och klickat fram den.

Exempel på en webbsida som visas inne i Mondo

Exempel på extern webbplats som visas inne i Mondo