Podcasts


English flag In English

Vad är Podcasts till för?

I podcast kan lärare spara och distribuera multimedia till studenter. Studenter kan ladda ner materialet manuellt eller få tillgång till det automatiskt via en så kallad RSS-läsare i en webbläsare på sina datorer eller via sina mobiltelefoner. Multimediainnehållet kan bestå av t.ex. inspelade föreläsningar, videopresentationer eller bildspel.

Tips på användning

Verktyget kan användas för att ladda upp inspelade föreläsningar, som sajtens deltagare sedan kan ladda ned eller prenumerera på via ett RSS-flöde. Du kan även låta övriga sajtdeltagare ladda upp material genom att ändra i verktygets behörigheter.

Tänk på det här

  • Användandet av RSS-flöden har minskat de senaste åren och det är inte säkert att dina studenter/deltagare är bekanta med tekniken. Ett annat sätt att ladda upp föreläsningar är att ladda upp dem i verktyget Filsamling.
  • Du kan ladda ner och titta/lyssna på podcasts på de flesta datorer och smartphones. Du behöver alltså ingen speciell utrustning för att kunna använda dem. På datorer finns oftast inbyggd funktionalitet för RSS i webbläsare medans på smartphones behöver man oftast installera en "app".
  • Du kan ställa in om materialet skall vara publikt eller endast tillgängligt för sajtdeltagare.