Sajtstatistik


English flag In English

Vad är Sajtstatistik till för?

I sajtstatistiken kan du få fram olika statistik över hur deltagarna använder sajten. Du kan bl.a. se hur många gånger den besökts, vilka deltagare som aldrig gått in på den, hur aktiva respektive deltagare är i ett visst verktyg, hur ofta en fil har laddats ner och av vem.

Tips på användning

Du kan få fram en lista över alla deltagare som aldrig besökt sajten vilket ger en indikation över vilka studenter som är inaktiva och som riskerar att inte fullfölja kursen.

Skapa rapporter som visar vilket verktyg som använts mest på sajten eller ta chansen och skapa underlag för kursutvärdering med hjälp av detta verktyg. Exempel på rapporter som finns fördefinierade är:

  • Total sajtaktivitet
  • Mest använda filer i filsamlingen

Tänk på det här

  • Det här verktyget används bara av sajtadministratörer och lärare, verktyget och dess information visas ej för sajtdeltagare med rollen student/deltagare. Däremot går det bra att skapa en rapport i verktyget som sedan kan exporteras till exempelvis en PDF-fil.
  • Du kan få fram väldigt utförlig statistik som är uppdelad t.ex. per deltagare eller grupp av deltagare. Men för att göra det behöver du skapa en egendefinierad rapport eller modifiera någon av de befintliga rapportmallarna.
  • Statistikverktyget måste vara tillagt på sajten för att kunna samla in data. Verktyget läggs till som standard när nya sajter skapas.


Exempel på grundläggande statistik för sajten

Exempel på grundläggande statistik för sajten


Exempel på cirkeldiagram som visar deltagares aktivitet på sajten

Exempel cirkeldiagram baserat på deltagare