Blogg


English flag In English

Skapa ett blogginlägg

Namnet på bloggen går inte att ändra, och du kan inte skapa flera bloggar. En deltagare har en blogg per sajt. De inlägg du skapar, skapas i din blogg, även om du är inne och läser någon annans blogg på sajten. Däremot kan du lämna kommentarer i andra deltagares bloggar, om du har behörighet till det. För att skapa ett blogginlägg följ dessa steg:

Steg 1

Klicka på verktyget Blogg i vänstra menyn på den sajt du vill skapa ett blogginlägg. Om du inte har aktiverat verktyget Blogg ännu, hittar du en guide om hur du lägger till och tar bort verktyg external link: här (öppnas i nytt fönster).

Klicka på "Min blogg".

blog_create_01_sv.png

Steg 2

Klicka på Lägg till blogginlägg.

blog_create_02_sv.png

Steg 3

Skriv in inläggets Titel, samt innehållet i ditt inlägg.

blog_create_03_sv.png

Steg 4

Efter du har gett ditt blogginlägg en titel och dess innehåll skrivits, återstår att bestämma vilka som ska kunna se det. Standardinställningen är att inlägget är publikt synligt, vilket innebär att alla sajtmedlemmar kan se inlägget samt att det också är tillgängligt för vem som helst på internet så länge de har adressen dit.

blog_create_04_sv.png

Steg 5

Avsluta skapandet av ett blogginlägg genom att klicka på Publicera inlägg, alternativt genom att klicka på Spara utkast om ditt blogginlägg skall publiceras vid ett senare tillfälle. Kom ihåg att det är enbart Du som kan se dina utkast. För att delge andra innehållet måste blogginlägget publiceras.

Om du vill distribuera ditt blogginlägg utanför sajten kan du få fram adressen dit genom att klicka på "Permalänk" som finns under ditt publicerade inlägg.

blog_create_05_sv.png