Undervisningstillfällen


English flag In English

Använderguider:

Skapa undervisningstillfällen

Tillåt studenter att själva välja undervisningstillfälle


Skapa undervisningstillfällen

Steg 1

Gå till verktyget Undervisningstillfällen och klicka på Lägg till undervisningstillfälle uppe i listen.

create_sections_01_sv.png

Steg 2

Du kan nu välja hur många tillfällen du vill skapa, samt vilken typ av tillfällen de kommer bli.

create_sections_02_sv.png

Steg 3

Man väljer genom att klicka på rullisten och välja det alternativ man önskar. Jag har valt att skapa tre tillfällen, och väljer sedan seminarium.

create_sections_03_sv.png

Steg 4

Direkt när man valt vilken typ av undervisningstillfällen man vill skapa dyker de upp nedanför, och man får fylla i information för varje tillfälle. Det är ofta bra att begränsa undervisningstillfällen till ett visst antal studenter, så att det inte blir ojämnt antal studenter på de olika tillfällena. Fyll gärna i dag, tid och plats på tillfället. När du har fyllt i all information om dina undervisningstillfällen, scrolla längst ned och klicka på Lägg till undervisningstillfällen.

create_sections_04_sv.png

Steg 5

Nu är dina undervisningstillfällen skapade, och finns i listan över sajtens undervisningstillfällen. Genom att klicka på Tilldela lärare kan du ge en lärare ansvar för ett tillfälle, och genom att klicka på Tilldela studenter så placerar du studenter i det undervisningstillfället.

create_sections_05_sv.png

Klart!

Obs! Alla undervisningstillfällen som skapas kommer utgöra grupper som man kan komma åt i verktygen Forum och Diskussioner. På detta vis kan man enkelt skapa grupper som kan tilldelas en egen diskussionsyta i något av de två verktygen.


Tillåt studenter att själva välja undervisningstillfälle

Steg 1

Klicka på Inställningar uppe i listen.

sections_settings_01_sv.png

Steg 2

Kryssa i Hantera undervisningstillfällen och tilldelat medlemsskap manuellt, samt de två valen under som tillåter studenter att både välja och ändra undervisningstillfällen. När du gjort det, klicka på Uppdatera.

sections_settings_02_sv.png

Klart! Studenter kan nu själva välja undervisningstillfällen. Denna funktion kan man använda för att låta studenter själva skapa grupper för grupparbeten eller projekt på en sajt.